Free Trivia Questions

FREE TRIVIA QUESTIONS

Here's a list of questions and answers that you can use if you're writing your own trivia nights.

For a free trivia pack with questions, music, picture and spot prize rounds download our

FREE SAMPLE PACK HERE

You can receive our weekly trivia pack straight to your inbox every week from just $29.95pw

Check out the Blog below for new questions, Who am I, True or False & Picture rounds

1. Question - Name 9 US states with alternating vowels and consonant?

Answer - Alabama, Utah, Colorado, Idaho, Arizona, Nevada, Oregon, Texas, Delaware

2. Question - What is tattooed on Popeyes arm?

Answer - Anchor

3. Question - Who wrote the Da Vinci Code?

Answer - Dan Brown

4. Question - Name the 7 Countries that have H as their second letter? 

Answer - China, Chile, Thailand, Philippines, Chad, Bhutan, Ghana 

5. Question - In what decade was the Korean war?

Answer - 1950's

6. Question - What type of legal defence is derived from the Latin word meaning "elsewhere"?

Answer - Alibi

7. Question - 5 Points - What are the 5 elements on the periodic table that have 4 letters

Answer  - Lead, Gold, Zinc, Neon, Iron

8. Question - A failed bank robbery in Sweden in 1973 led to the name of which psychological condition?

Answer - Stockholm Syndrome

9. Question - What is the name of the search engine owned and operated by Microsoft

Answer - Microsoft Bing

 

10. Question - 6 Points – What are the 6 weapons in the boardgame Clue?

Answer - Candlestick, Dagger/Knife, Lead Pipe, Revolver, Rope, Wrench

 

11. Question - 7 Points – What are the 7 events in the Winter Olympics that don’t involve ski’s or snowboards?

Answer -  Bobsleigh, Curling, Figure Skating, Ice Hocky, Luge, Speed Skating, Skeleton

12. Question - What is Africa's highest mountain?

Answer - Mount Kilimanjaro

13. Question - 2 Points for artist and song title, “Grew up in a town, that is famous as a place of movie scenes, Noise is always loud, There are sirens all around, And the streets are mean” are the opening lyrics to which 2009 song

Answer - Alicia Keys & Jay Z/Empire State Of Mind

14. Question - Which is the most frequently crossed international land border in the world? 

Answer - USA/Mexico

15. Question - 2 Points - What 2 bones connect the elbow and wrist?

Answer - Radius and Ulna

16. Question - What is the hottest planet in the solar system?

Answer - Venus

17. Question - 2 Points – What was the name of the Mammoth and Sloth in Ice Age?

Answer  - Manny and Sid

18. Question - In what year, 2 points for correct year, 1 point either side – The Simpson’s first aired, Honey I Shrunk The Kids and When Harry Met Sally was released, Madonna released Like A Prayer, Daniel Radcliffe and Taylor Swift were born

Answer - 1989

19. Question - 9 Points - Name the 8 countries that end in Y and the 1 country that starts with Y

Answer -  Germany, Hungary, Italy, Norway, Paraguay, Turkey, Uruguay, Vatican City & Yemen

 

20. Question - What colour are the G’s in the Google logo?

Answer - Blue

21. Question - Which singer’s real name is Stefani Joanne Angelina Germanotta?

Answer - Lady Gaga

22. Question - Who wrote Oliver Twist?

Answer - Charles Dickens

23. Question - The film Bad Boys and TV series Dexter are set in which city?

Answer - Miami

24. Question - In which ocean would you find the counties Mauritius and Madagascar?

Answer - Indian Ocean

25. Question - What is the medical term for your kneecap?

Answer - The Patella

26. Question - In Home Alone 1 where did the McAllister family go on holiday leaving Kevin behind?

Answer - Paris

27. Question - 12 Points - What are the 12 animals of the Chinese Zodiac

Answer - rat, ox, tiger, rabbit, dragon, snake, horse, goat (sometimes interchangeable with sheep), monkey, rooster, dog and pig

28. Question - What does the Scoville scale measure?

Answer - Spice level of peppers

29. Question - 2 Points (artist and song title) – The following lyrics are from which song “Oh, what do you think about that, Now you know how I feel, Say, you can handle my love, are you for real”

Answer - Spice Girls - Wannabe

30. Question - What is the currency of South Africa?

Answer - Rand

31. Question - 6 Points – What are the 6 topics in the board game Trivial Pursuit

Answer - Geography, Entertainment, History, Sports and Leisure, Arts and Literature, and Science and Nature

32. Question - What planet has The Great Red Spot?

Answer - Jupiter

33. Question - In what year, 2 points for correct year, 1 point either side – The Simpson’s first aired, Honey I Shrunk The Kids and When Harry Met Sally was released, Madonna released Like A Prayer, Daniel Radcliffe and Taylor Swift were born

Answer - 1989

34. Question - 3 Points - Name the 3 women Ross divorced in the TV series Friends

Answer - Rachel, Carol & Emily

35. Question - Which is further north Santiago or Buenos Aires?

Answer - Santiago

36. Question - Name the 3 US states with only 4 letters in their name. (one point each)

Answer - Utah, Ohio, Iowa

37. Question - Arnold Palmer, Ben Hogan & Gary Player are known for which sport?

Answer - Golf

38. Question - Name 3 James Bond films that start with the letter D

Answer - Dr No, Diamonds Are Forever & Die Another Day

39. Question - What was the world's tallest structure when completed in 1889?

Answer - The Eiffel Tower

40. Question - Jade is usually a shade of which colour?

Answer - Green

41. Question - Which is the most frequently crossed international land border in the world?

Answer - USA/Mexico

42. Question - What is the fastest animal on 2 legs?

Answer - Ostrich

43. Question - In Roman mythology who was the God of war

Answer - Mars

44. Question - Which part of the body would be covered if you were wearing spats?

Answer - Feet/Ankles

45. Question - 10 Points – From 1943 until the late 1990’s there were 10 player pieces in the game of Monopoly, what were they?

Answer - Battleship, Boot, Cannon, Horse and Rider, Iron, Racecar, Scottie Dog, Thimble, Top Hat and Wheelbarrow

46. Question - Where would you find the Sea of Tranquillity?

Answer - The Moon

47. Question - Name the actor/actress that starred in these films and TV shows – Sleepover, Hoot, 21 Jump St, Trainwreck, Community, Running Wild with Bear Grylls & Room

Answer - Brie Larson

48. Question - 6 Points – Name the 6 movies Leonardo DiCaprio has been nominated for an Academy award for either best actor or actor in a supporting role

Answer - Wolf of Wall Street, What’s Eating Gilbert Grape, Blood Diamond, The Aviator, The Revenant, Once Upon A Time In Hollywood

49. Question - 2 Points – Which 2 teams have won the most Super Bowls

Answer - Pittsburgh Steelers & The New England Patriots

50. Question - 4 Points – What are the 4 longest rivers in the world?

Answer - Nile, Amazon, Yangtze, Mississippi